Camping aan zee Abruzzen

De Adriatische zee

De Abruzzen is een regio in zuidelijk centraal Italië, in het oosten grenst de regio aan de Adriatische Zee. De totale kustlijn van de Abruzzen beslaat 133 kilometer. Bekende kustplaatsen in de Abruzzen aan de Adriatische zee zijn: Martinsicuro, Alba Adriatica, Toreto, Giulianova, Roseto degli Abruzzi, Pineto, Silvi Marina, Montesilvano Marina, Pescara, Francavilla al Mare, Ortona, Vasto Marina. Lees verder…

Meer strandbestemmingen

Toon campings Abruzzen aan zee

Populaire thema's Abruzzen

Kamperen in Abruzzen

Het groene hart van Italië! De Abruzzen is de ideale vakantieplek voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Kamperen aan zee Abruzzen

Lange zandstranden en helder water

De Adriatische kust (Costa Adriatico) van Italië is erg populair bij kampeerders. Niet alleen komen er Nederlandse toeristen, ook veel Italianen geven de voorkeur aan een vakantie op een camping aan de oostkust van Italië. Langs de kust van de Abruzzen vind je dan ook uitstekende (kleine) campings met prachtige zwembaden, comfortabele verhuuraccommodaties, tent- en camperplaatsen. De lange zandstranden en het kristalheldere water zorgen ervoor dat jong en oud die van de zee en watersport houden zich hier uitstekend vermaken. De Adriatische kust ter hoogte van de Abruzzen (Abruzzo) is schoon, goed onderhouden en er zijn veel eet- en drinkgelegenheden.

Ongerepte rotsstranden en baaien

Niet alle stranden aan de Adriatische kust zijn lange zandstranden. Ten zuiden van Pescara verandert de kust in ongerepte rotsstranden met afgelegen baaien. Dit zijn perfecte plekken om te duiken en te snorkelen in de heldere zee. Je kunt er zelfs je eigen lunch vangen en genieten van een barbecue op het strand. Dit gebied staat bekend als de Trabocchikust (Costa dei Trabocchi), vernoemd naar de houten visplatforms die verspreid langs de kustlijn op houten palen in de zee staan.

De Costa dei Trabocchi

De Trabocchikust in de Abruzzen is uniek en staat op de Monumentenlijst. De Costa dei Trabocchi is een toeristisch gebied in de Abruzzen dat verschillende gemeenten in de provincie Chieti omvat. Vanaf de kustweg van Pescara tot aan Vasto, kun je een aantal Trabocchi (visplatforms) in de zee zien staan. Deze op palen gebouwde hutjes zijn bijna geheel van hout gemaakt en worden al eeuwenlang voor de visserij gebruikt. De hutjes zijn te bereiken via een gevaarlijke smalle brug, die ook op houten palen in de zee staat. Het is voor de vissers eenvoudig om vanaf het platform hun netten uit te gooien en met een speciaal systeem weer binnen te halen. Tegenwoordig zijn er een aantal Trabocchi-restaurants, waar bezoekers een vast vismenu krijgen geserveerd. Deze restaurants zijn alleen tijdens het hoogseizoen geopend en vooraf reserveren is noodzakelijk. Het uitzicht, de kabbelende golven en de heerlijke verse vis zorgen voor een bijzondere avond!

Populaire kustplaatsen van de Trabocchikust

  • Francavilla al Mare, de parel van de Adriatische Zee, vanwege de brede zandstranden en schone zee.
  • Ortona, rijk aan monumenten en middeleeuwse gebouwen.
  • San Vito Chietino, bekend door zijn populaire stranden Molo Sud, Calata Turchino, Rocco Mancini en Valle Grotte.
  • Rocca San Giovanni, een van de mooiste dorpen van Italië.
  • Fossacesia, een badplaats rijk aan kunst en architectuur, zoals kerken, fonteinen en paleizen.
  • Vasto, de thuisbasis van de smakelijke Vasto brodetto.
  • San Salvo, prachtige musea en archeologische eilanden.
  • Torino di Sangro, met zijn natuurreservaat “Lecceta litoranea di Torino di Sangro”, een bekend centrum voor de productie van uitstekende wijn en olijfolie.
  • Casalbordino, bekend door zijn zeer populaire lido in de zomermaanden en de spectaculaire rotsachtige kust van het zeereservaat van Punta d’Erce.

Zandduinen en veerhavens

Nog verder richting het zuiden ligt Vasto. Hier vind je zandduinen en veerhavens waar vissers hun dagvangst verkopen. Dit is een van de meest authentieke gebieden van de Abruzzen. In het meest zuidelijke puntje van de kust van de Abruzzen, dicht bij de grens met Molise, ligt het kleine plaatsje San Salvo Marina. Ook hier vind je een schitterend strand met uitstekende voorzieningen.

Toon campings Abruzzen aan zee