Kleurrijke kuststrook

Camping aan de Bloemenrivièra

De Bloemenrivièra is de kleurrijkste Italiaanse kustregio en loopt van Frankrijk tot de Toscaanse kust, de Ligurische kustregio wordt daarom ook wel de Italiaanse Rivièra genoemd. In de omgeving van de Bloemenrivèra vind je prachtige campings. Een vakantie op een camping aan de Bloemenrivièra is ideaal voor een zon-, zee- en strandvakantie! Je vindt er kindvriendelijke campings voor het hele gezin, charme campings waar je kunt genieten van een fijne sfeer en campings aan zee.

Populaire bezienswaardigheden

Portofino

Het schilderachtige Portofino moet je gezien hebben. Het kleine Italiaanse plaatsje aan de Italiaanse Rivièra ligt in de provincie Genua. Het haventje van Portofino wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee. De steile groene bergen en de blauwe zee maken Portofino erg fotogeniek.

Cinque Terre

Hoewel dit eigenlijk vijf aparte dorpjes zijn, worden ze altijd in één adem genoemd. De Cinque Terre, oftewel Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De charme van de 5 dorpjes is onweerstaanbaar. Gekleurde huisjes lijken tegen de rotsen aan geplakt te zitten.

Stranden

Aan de Bloemenrivièra vind je veel mooie stranden. Dit zijn de mooiste, de zandstranden van Pietra Ligure en Andora. Het kiezelstrand van Cogoleto, het strand van Ceriale en het brede zandstrand van Castellaro. Houd je van surfen dan adviseren wij Levanto. In het westen vind je tenslotte de stranden van San Remo.