Ontdek de prachtige regio Abruzzo

De Abruzzen (of in het Italiaans: Abruzzo) is een relatief onbekende regio om op vakantie te gaan. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld het Gardameer of Toscane, waar het gros van de Nederlanders graag naartoe gaat. Abruzzo is daarentegen zeker een fijne vakantiebestemming. In dit artikel leggen we u graag uit waarom!

Toscane, maar dan minder toeristisch

Waar een regio als Toscane redelijk toeristisch is, is Abruzzo dat nog helemaal niet. Toscane staat bekend als een prachtige regio, met glooiende, groene heuvels, typerende olijfbomen en indrukwekkende wijngaarden, maar dit alles heeft Abruzzo ook! Daarnaast heeft Abruzzo ook prachtige stranden en veel mooie, diverse landschappen.

De mooiste natuur van alle regio’s

En dat brengt ons bij het volgende punt. Want van Abruzzo wordt gezegd dat het één van de mooiste en meest ongerepte regio’s van Italië is, met veel wilde dieren. De Abruzzen hebben glooiende heuvels, maar ook indrukwekkende bergen met besneeuwde toppen en prachtige kusten. En in Abruzzo vindt u maar liefst drie nationale parken en één regionaal park. In alle drie de nationale parken kunt u bruine beren en vossen spotten!

Leuke steden en dorpen in Abruzzo

Abruzzo barst van de authentieke, pittoreske dorpjes waar u niet veel toeristen zult vinden. In Italië zijn er 200 dorpjes die zich de trotse drager van het keurmerk  i borghi più belli d’Italia (= de mooiste dorpjes van Italië) mogen noemen. 20 van deze dorpjes vindt u in de Abruzzen. Neem bijvoorbeeld Castel del Monte. De Romeinen namen dit kleine dorpje in de vierde eeuw voor Christus in en gaven het de naam Città delle Tre Corone, wat de ‘Stad van de Drie Kronen’ betekent. Pas in 1223 heeft het dorpje de naam zoals we die nu kennen: Castel del Monte. Of in het Latijns: Castellum de Montis, wat ‘fort dat oprijst uit de bergen’ betekent.
Nog zo’n zelfde dorpje met het i borghi più belli d’Italia keurmerk is Santo Stefano di Sessanio. Dit stadje is iets meer bekend dan Castel del Monte, maar dat komt omdat hier een heel bijzonder hotel is gevestigd, die is verspreid over het hele dorp. Het dorpje behoort net zoals Castel del Monte bij het Nationaal Park Gran Sasso en er wonen maar 120 mensen. Maar naast de schoonheid van het dorpje, maakt het hotel – dat deels gerund wordt door de bewoners zelf – het een hele interessante plek. Klik hier voor foto’s van het middeleeuws-uitziende hotel.
Als u meer een fan bent van de grotere steden, waar u bijvoorbeeld goed kunt shoppen, ga dan naar Pescara of Teramo. Pescara ligt aan het strand en heeft dan ook een gezellige boulevard en een mooi strand waar u heerlijk kunt relaxen. Wie van uitgaan houdt is in Pescara zeker op de juiste plek, want het uitgaansleven en de muziek-scene zijn daar steeds populairder aan het worden.
Teramo is een stad aan de voet van de berg Gran Sasso en heeft een rijke stadsgeschiedenis en een mooie natuur. In deze stad vindt u winkelcentrum Gran Sasso, waar u geweldig goed kunt winkelen. Centro di commerciale Gran Sasso di Teramo heeft 80 winkels, waaronder veel kledingwinkels (en bekende winkelketens zoals H&M), woonwinkels, schoonheidswinkels en hobbywinkels.

Abruzzo is een regio met veel mogelijkheden. De regio heeft een wonderschone natuur waar u fantastisch kunt fietsen, wandelen of andere activiteiten kunt ondernemen. Een middeleeuwse stadjes, pittoreske dorpjes en bruisende steden ontbreekt het niet en de gastronomie van Abruzzo zal u ook verliefd laten worden op de regio. Abruzzo is dan misschien geen Toscane, het Gardameer of Veneto, maar minstens zo mooi. Ontdek het zelf en boek nu één onze campings in Abruzzo!