Ga op stedentrip naar Italië!

Zin om op stedentrip te gaan naar Italië? In Italië zijn een hoop mooie steden die het bezoeken waard zijn; kiezen waar u heen wil kan lastig zijn! Om het voor u makkelijker te maken, hebben wij een lijstje gemaakt met de top 5 leukste steden van Italië.

1. Rome

Rome, de stad waar u absoluut niet aan ontkomt. U moet er geweest zijn! De Italiaanse hoofdstad is een waar openluchtmuseum; op elke hoek van de stad ziet u wel een nieuwe bezienswaardigheid. U vindt er het beroemde Colosseum, de Trevi fontein, het Pantheon, het Forum Romanum en nog veel meer prachtige monumenten en oude gebouwen. Het straatleven van Rome is erg bruisend en u vindt er talloze heerlijke restaurants. In de wijk Trastevere kunt u ook lekker eten. Deze wijk is knus, haast dorps en het stikt er van de gezellige restaurantjes en bars.

2. Venetië

Venetië is ontzettend toeristisch en druk, maar dat is niet zomaar! Venetië is werkelijk prachtig. Het is een romantische sprookjesstad met zijn grachten, bruggetjes en straatjes. Bezoek het dure San Marco plein, eet pasta langs één van de 400 grachten en maak een romantische gondeltocht door het water. Mocht u dat allemaal te cliché vinden, dan zijn hier 5 originele dingen om te doen in Venetië.

3. Napels

De meest bekende Italiaanse steden liggen allemaal in het noorden, maar het zuiden van Italië heeft ook mooie steden te bieden. Een voorbeeld is Napels. In deze armere stad hangen de waslijnen nog uit het raam en tekenen jonge, spelende schoffies en de daarom mopperende mamma’s het straatbeeld. U vindt hier de échte authentieke pizza: simpel, met alleen maar olijfolie, basilicum, tomaten en mozzarella. Dichtbij Napels liggen de vulkaan Vesuvius, de ruïnes van Pompeï én de beroemde Amalfikust. Allemaal bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn!

4. Bologna

Bologna is niet zo bekend als Rome of Milaan, maar zeker een stedentrip waard. De stad heeft de oudste universiteit van Europa en is een ware voedselhemel. De bekende bolognesesaus komt er vandaan, maar ook de tortellini en heerlijke gnocchi geserveerd met boter. Het is een studentenstad vol gezelligheid en leuke bars, maar ook met een oud, historisch centrum waar u het imposante piazza Maggiore vindt.

5. Florence

Florence (voor de Italianen Firenze!) is de hoofdstad van de mooie regio Toscane. De stad leent zich perfect voor een korte of lange stedentrip. Florence is een prima winkelstad. U vindt er de bekende winkelketens, maar ook de exclusievere winkels. In het centrum van Florence komt u leuke restaurants, osteria’s, pizzeria’s en ijssalons tegen.