Ontdek Rome tijdens de wintermaanden!

Rome is het gehele jaar door een prachtige stad om te bezoeken. ’s Zomers wordt Rome alleen wel drukbezocht door toeristen van over de hele wereld en als u liever met wat meer rust de mooie hoofdstad van Italië bezoekt, is het u aan te raden om Rome te bezoeken in het laagseizoen.  Als u wilt weten wat Rome zo aantrekkelijk maakt in het laagseizoen, lees dan gauw verder!

Minder toeristen

Zoals eerder al genoemd, en wat ook wel beetje een logische reden is, is het feit dat u in het laagseizoen minder toeristen in Rome zult vinden. Dit komt natuurlijk omdat de temperaturen minder aangenaam zijn dan in het voor- of najaar, maar als u zich goed inpakt, moet een lage temperatuur niet zo’n heel groot probleem zijn. Bovendien is het in Rome tijdens de wintermaanden nog steeds boven de 10 °C graden. Omdat de stad ’s winters minder druk is dan ’s zomers, hoeft u minder lang in de rij te staan voor alle bezienswaardigheden die u in Rome kunt vinden. ’s Winters zijn deze ook gewoon open. Wel kan het zijn dat de musea aangepaste openingstijden hebben; zo zijn de meesten ’s winters open tot 16:30 in plaats van tot 18:30 in de zomer.

Traditioneel eten in het laagseizoen

Veel Romeinen die restaurants bezitten gaan ’s zomers vaak zelf op vakantie. ’s Zomers zijn de écht traditioneel Italiaanse restaurants en pizzeria’s (lees: de niet-toeristische restaurants) dus vaak gesloten, maar ’s winters zijn deze natuurlijk gewoon open. Als u in het laagseizoen naar Rome gaat, heeft u dus veel meer keuze uit echte traditionele restaurantjes met héérlijk eten. Buon appetito!

Goedkoper kamperen

Last but not least, kamperen is in het laagseizoen stukken goedkoper. Campings hebben vaak een vaste, lagere prijs voor het laagseizoen en dus kunt u voor een veel lagere prijs op een camping dichtbij Rome verblijven. De natuur in Lazio is in de wintermaanden ook prachtig om te zien. Als u tijdens uw verblijf op een camping in Lazio dus een dagje niet naar Rome te gaan, kunt u ook de prachtige natuur ingaan!