Glamping is hot!

Glamping is dé kampeertrend van 2017. Glamping is het comfort en luxe van een hotel gecombineerd met de natuurlijke omgeving en vrijheid van het kamperen. Vaak kampeert u in een compleet ingerichte safaritent of mobile home, voorzien van alle gemakken. De échte die-hard kampeerder zou het échte kampeergevoel natuurlijk niet willen opgeven voor wat extra luxe, maar als u juist wel van comfort houdt, is glamping de ideale vorm van kamperen voor u! En glamperen kunt u ook in Italië doen! Glamping wordt steeds populairder en op onze website staan al twee campings waar u kunt glamperen! Ook geven wij u in dit artikel glamping-inspiratie, zodat u helemaal in de stemming komt!

Glamping Village Orlando in Chianti

Glamping Village Orlando in Chianti in Toscane is een gl/camping met bijzondere accommodatiemogelijkheden. Zo kunt u slapen in een zogenaamde airlodge, in een cube, een tendi-tent en een zogeheten ”clever cottage”. Deze accommodaties zijn voorzien van alle gemakken en bieden u de luxe waar u naar opzoek bent bij een glamping-vakantie. Naast luxe accommodatie heeft de glamping ook twee (verwarmde) zwembadden, een jacuzzi en een lagune met glijbaan. Als u honger heeft, kunt u terecht bij het restaurant of de pizzeria. Op deze gl/camping vindt u rust, stilte, natuur, cultuur en gastronomie van het allerhoogste niveau!

Tendi Agricamping Romita

Agricamping Romita is een rustig gelegen, kleine camping met 25 kampeerplaatsen en 3 mooie safaritenten. Het ligt in de groene heuvels van Toscane tussen de dorpjes Tavarnelle en San Casciano in. De safari en lodgetenten staan tussen de olijfbomen op een glooiend terrein en bieden u een prachtig uitzicht. De regio Toscane is een van de bekendste en mooiste streken van Italië. Agricamping Romita ligt middenin Toscane, 30 kilometer ten zuiden van Florence. Het Toscaanse landschap wordt gekenmerkt door groene heuvels met cipressen en prachtige steden en dorpen, waarvan Florence, Siena en San Gimignano de bekendste zijn.

Al zin om te glamperen?

Mocht u nog niet zo overtuigd zijn om te gaan glamperen in plaats van het traditionele kamperen, laat u dan inspireren door de onderstaande foto’s en wie weet brengt u de zomer van 2017 dan wel door op een prachtige glamping!