Camping Dolomieten

Steile rotswanden en pieken

De Dolomieten zijn een bergketen in Italië en een werelderfgoed van de UNESCO. Kenmerkend voor de Dolomieten zijn de steile rotswanden en pieken, die zijn ontstaan door erosie en verwering. Een vakantie in de Dolomieten is perfect voor u als u houdt van natuur, wandelen en een fijn klimaat. In de Dolomieten vindt u het meest noordelijke deel van het Gardameer; rotsachtig en totaal niet toeristisch, omgeven door kleine dorpjes en beeldschoon. Nog meer naar het noorden toe vindt u het dorpje Cortina d’Ampezzo. Dit is ook the place to be in de winter. U kunt er namelijk uitstekend skiën, maar de stad heeft ook een interessante geschiedenis. Zo vonden hier bijvoorbeeld de Olympische winterspelen van 1956 plaats. Bekende mensen zoals Audrey Hepburn en Ernest Hemingway brachten hier hun vakantie door.

Skiën in de Dolomieten

In de Dolomieten vindt u prachtige skioorden en -pistes, perfect voor zowel snowboarders als skiërs. Voor een wintersportvakantie zijn de Dolomieten dan ook perfect! Alhoewel, buiten het winterseizoen kunt u ook prima op vakantie naar de Dolomieten. Het winterseizoen sluit in april en in juni begint het wandelseizoen. U kunt trouwens ook uitstekend fietsen en klimmen in de Dolomieten.

Perfecte bestemming

Het klimaat in de Dolomieten is aan de koude kant. Zelfs in juni kan er nog sneeuw vallen. Daarentegen heeft deze bestemming wél 300 dagen zon per jaar. En de keuken, die gedeeltelijk Oostenrijks georiënteerd is, is ook een reden om naar de Dolomieten te gaan. Denk aan gerechten als polenta, stevige desserts gevuld met appel en rozijnen en heerlijke wijnen. De Dolomieten zijn een absoluut perfecte bestemming als u wilt genieten van een heerlijke vakantie, waarin u actief kunt skiën, wandelen en dorpjes kunt bezoeken, maar bijvoorbeeld ook bij kunt komen in een lokaal bergrestaurantje met een goede Italiaans wijn en een apfelstrudel.