Op vakantie in Valle d'Aosta

De regio Valle d’Aosta heeft een betoverende natuur en biedt alle rust voor de vakantieganger die ontspannen wil genieten. In de Valle d’Aosta kunt u perfect wandelen, fietsen, mountainbiken en bergbeklimmen. In de rivieren en meertjes van deze regio kunt u kanoën en raften.

’s Winters is Valle d’Aosta de perfecte skibestemming. De regio heeft een goede sneeuwzekerheid. In sommige gebieden kunt u zelfs ’s zomers ook skiën, omdat er eeuwige sneeuw ligt. De skigebieden zijn over het algemeen geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Dat betekent skiplezier voor het hele gezin!

De rijke cultuur van Valle d’Aosta

Valle d’Aosta heeft een rijke cultuur, met eeuwenoude tradities, feesten en een streekgebonden architectuur. In de hoofdstad Aosta komt deze architectuur goed naar voren. Het is een mooie, interessante stad met vele monumenten, opgravingen en bezienswaardigheden. In Aosta kun je tevens goed wandelen, omdat het een vrij rustige stad is. Via mooie straten komt u uit op nog mooiere pleinen, waar u gezellige terrasjes en goede restaurants vindt.

De gastronomie van Valle d’Aosta

Valle d’Aosta staat bekend om de vele wijngaarden. U kunt verschillende wijnroutes volgen die u langs de gehele Aosta vallei leiden, zoveel wijngaarden zijn er! Bij uw glas wijn kunt u in Valle d’Aosta vrijwel altijd iets te eten krijgen waar kastanjes in zijn verwerkt. Kastanjes zijn het streekproduct van de regio. Ze worden gebruikt in soepen, brood- en deegwaren. Ze worden dus zowel in zoete als in hartige gerechten gebruikt. Nog iets waar Valle d’Aosta om bekend staat, is de Valdostana koffie. Dit is een drankje dat u meestal na het dessert krijgt (het wordt ook vaak als vriendschapsdrank aangeboden) en is gemaakt van koffie met grappa, suiker, een stukje sinaasappel en een schijfje limoen.

Valle d’Aosta is een prachtige regio met een mooie natuur, een fijn klimaat (koude winters en warme zomers), een interessante gastronomie en mooie steden en dorpen. U zult er hoe dan ook een relaxte kampeervakantie beleven!