Kamperen in Umbrië

Vakantie in Umbrië

Umbrië is een regio in centraal Italië en wordt gekenmerkt door groene, zacht glooiende heuvels begroeid met wijn- en olijfgaarden. Ook zijn er veel akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen. De regio wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. Er heerst een zacht mediterraan klimaat, met zonnige en droge zomers en koude, natte winters. Umbrië wordt gekenmerkt door oude, ommuurde stadjes met steile straten, die het bewijs zijn van een rijke cultuurgeschiedenis.

Steden in Umbrië

Umbrië kent vele mooie steden die zeker het bezoeken waard zijn: Assisi, Perugia, Orvieto en Spoleto. Daarnaast liggen er in Umbrië nog veel meer kleinere stadjes die niet onder doen voor de grotere steden. Perugia is een stad met veel charme. De stad combineert geschiedenis met een jonge uitstraling vanwege de wereldberoemde universiteit voor buitenlanders, die veel buitenlanders naar de stad trekt. Perugia heeft veel indrukwekkende kerken, mooie stadspoorten, gezellige pleinen en goede restaurants.

Culinair genieten in Umbrië

De bewoners van Umbrië zijn groot fan van verse producten. Verse groenten, gegrild vlees, pecorino, kruiden en paddenstoelen zijn allemaal ingrediënten van een Umbrisch menu. Als u een liefhebber van truffels bent, bent u in Umbrië op de juiste plek. Piemonte is dé regio van de witte truffels, in Umbrië vindt u de zwarte truffel. Deze truffel is goedkoper en heeft een unieke, aardse smaak. Sinds het begin van de vorige eeuw staat Perugia bekend om een speciale chocoladebonbon genaamd baci Perugina”Perugiaanse kusjes”. Als u de verpakking van zo’n bonbon eraf haalt, komt er een briefje tevoorschijn waar een mooie liefdesspreuk van een bekend of minder bekend persoon op staat, in vier verschillende talen. Umbrië is een regio vol mooie natuur, pittoreske steden en een fijn klimaat. U zult er ongetwijfeld een fijne kampeervakantie beleven met het hele gezin!