Kamperen in Trentino-Alto-Adige

Ontdek Noord-Italië

De autonome provincie Trento is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Trentino-Alto-Adige. Er wordt zowel Duits als Italiaans gesproken. De hoofdstad van de regio is de gelijknamige stad Trento. De regio Trentino-Alto-Adige is erg geliefd bij bergbeklimmers en ’s winters wordt de regio druk bezocht door skiërs en snowboarders.

Kunst in de stad Trento

Trento is een stad waar de Italiaanse cultuur en de Midden-Europese cultuur samen komen. De stad heeft u veel bezienswaardigheden te bieden. Zo vindt u er Castello del Buonconsiglio. Het is de woonplaats geweest van vele bisschoppen in de dertiende tot en met de achttiende eeuw. Tegenwoordig worden er vele tentoonstellingen gehouden. De stad heeft ook een eigen duomo, met plein en mooie neptunusfonteinen. Het is een authentiek plein dat rust uitstraalt, waar u gezellig een terrasjes vindt.
De stad Trento is voor de cultuurliefhebber zeker een interessante kunst- en cultuur stad. De stad biedt u zelfs een heuse ‘keizerlijke’ route, die u via een netwerk aan straten en steegjes leidt langs de mooiste gebouwen van de stad. Bovendien vindt u in Trento een aantal mooie musea: Museo del Buonconsiglio, het natuurwetenschappelijk museum MUSE en het luchtvaartmuseum ‘Museo Caproni‘.
Naast dat u als kunst- en cultuurliefhebber hier op de juiste plek bent, kan de winkelliefhebber hier ook zijn of haar hart ophalen. Trento is namelijk een uitstekende shopstad!

In 2004 is Trento uigeroepen tot città Alpine: beste stad van de Alpen. Het is een stad die het in alle seizoenen waard is om te bezoeken.

Skiën in Trentino-Alto-Adige

De skigebieden in Trentino zijn écht Italiaans. Je vindt er strakke skipistes, lekker eten, veel zon en, uiteraard, goede koffie. Voor een skivakantie met kinderen is Trentino een uitstekende bestemming. Vooral Monte Bodone is een geweldig skigebied voor gezinnen. Voor de kleine skiërs zijn er speciale kortingen en faciliteiten beschikbaar. De kinderskischool heeft een ‘toverspeelbos’ waar de kinderen spelenderwijs leren skiën.

Tijdens de kerst vindt u in deze regio ook een aantal kerstmarkten, bijvoorbeeld in de hoofdstad Trento. In de oude binnenstad worden er op twee pleinen jaarlijks twee kerstmarkten gehouden. U vindt hier uitsluitend ambachtswerk en handgemaakte kerstversiering, woondecoraties en speelgoed. Ook voor een hapje en een drankje zijn dit uitstekende markten. Er wordt polenta verkocht, vlechtbrood en ook warme dranken, waaronder parapampoli: een drankje op basis van koffie, wijn, grappa, suiker en honing.

Eten in Trentino-Alto-Adige

Pas sinds de Tweede Wereldoorlog hoort Alto-Adige niet meer bij Oostenrijk, dus het is niet zo gek dat de regio Trentino-Alto-Aldige een keuken heeft met veel Oostenrijkse invloeden. In Trentino vindt u weliswaar ook veel invloeden vanuit Venetië, hier wordt namelijk veel polenta en pasta gegeten. De Oostenrijkse invloed vindt u weer terug in de manier waarop het bereidt is: met boter, kaas, vlees en champignons.
Als u in Trentino-Alto-Adige een dessert besteld, zult u waarschijnlijk veel desserts tegenkomen waarin appels verwerkt zijn. In deze regio worden namelijk de meeste appels geteeld. Voor een lekker winters menu zit u in deze regio dus helemaal goed: Een interessante keuken, vullende maaltijden en desserts die u doen verlangen naar kerst.

Trentino-Alto-Adige is een interessante regio waar u het hele jaar door plezier kunt beleven. Zowel skiliefhebbers als kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze regio. De regio heeft een mooie natuur, een fijn klimaat en voor het hele gezin is er genoeg te doen!