Vakantie in Toscane

Ontdek Toscane

Toscane is een regio in centraal Italië en bekend om de immens grote, groene velden, heuvels vol met olijfbomen en wijngaarden. In feite is Toscane één groot openlucht museum met zijn schitterende middeleeuwse stadjes en de enorme rijkdom aan kunstschatten.

Doen in Toscane

In Toscane kunt u onwijs veel ondernemen. Zo kunt u een dagje doorbrengen in het water van Saturnia. Dankzij de natuurlijke watervallen en opvangbekkens die in de rivier de Gorello zijn uitgesleten, kunt u hier genieten van een heerlijk warm bad. Het water is namelijk altijd zo’n 37 graden! Voor een deel van de Thermen van Saturnia is er gratis toegang. In voor iets actievers? Toscane heeft ook een aantal nationale natuurparken waar u prima kunt wandelen en genieten van de Toscaanse natuur. Namelijk:

  • Parco Nazionale dell’Arcipelago
  • Parco degli Alpi Apuane
  • Parco di Migliarino San Rossore

Steden in Toscane

In Toscane liggen een aantal steden die zeker een bezoek waard zijn. Zoals Florence (Firenze in het Italiaans), Siena en San Gimignano. Deze steden bieden u fantastisch mooie monumenten en historisch erfgoed.
Florence is volgens veel reizigers de mooiste stad van de wereld. De stad heeft alles voor wie van geschiedenis, kunst, cultuur en mode houdt. In de stad vindt u de Duomo di Firenze, met de grootste koepel ter wereld, Michelangelo’s David op het piazza della Signoria (vergezeld door vele andere mooie beelden) en vele prachtige kerken. Florence biedt ook kleine, sfeervolle straatjes waar je heerlijk doorheen kunt slenteren zonder ook maar iemand tegen te komen. Ze zeggen dat je in Oltarno (een gedeelte van Florence wat aan de andere kant van de ponte vecchio ligt) nog het échte Florence kunt ervaren. Daar ruikt het naar de heerlijke pasta die straks op tafel komt, vergezeld met de ietwat muffe geur van een kerkje dat opeens tussen de huizen opduikt.

San Gimignano wordt ook wel het middeleeuwse Manhatten genoemd. Het kleine stadje in Toscane heeft deze naam te danken aan de hoge torens die er vroeger te zien waren. Het waren er toen maar liefst 72! Deze torens waren ontstaan omdat families tegen elkaar opbouwden. Hoe hoger de toren was, des te meer aanzien je had. Nu is er nog maar een tiental van deze torens over. De hoogste toren van de stad staat er nog steeds en die is 54 meter hoog. Deze torre grossa is ook als enige toren te beklimmen en geeft u vanaf boven een prachtig uitzicht over de stad.

Kamperen in Toscane

Toscane is een regio die onwijs veel te bieden heeft. Voor zowel een actieve vakantie als een ontspannen vakantie zit u hier goed. Toscane zal u doen onderdompelen in de Italiaanse cultuur. De natuur is zo typisch mooi dat u er een keer geweest móet zijn. Geïntresseerd? Op CampingItalië vindt u meer dan 20 campings en agriturismi in Toscane.