Ontdek de modestad Milaan

Milaan is dé modehoofdstad van Europa. Het is de hoofdstad van de regio Lombardije. De stad telt vier miljoen inwoners en is economisch gezien de meest belangrijke stad van Italië. Milaan is een winkelparadijs vol met mooie bezienswaardigheden, gezellige restaurants, leuke straatjes, prachtige gebouwen en een bruisend nachtleven.

Wat te zien en te doen in Milaan

In Milaan vindt u een tal van bezienswaardigheden. Het meest bekende voorbeeld is il duomo. De dom van Milaan is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen van de wereld. Tot in het kleinste detail is het gebouw prachtig afgewerkt. U kunt de duomo beklimmen en als u eenmaal boven bent, krijgt u een prachtig uitzicht over Milaan.
Als u van theater houdt, moet u zeker naar il Teatro alla Scala gaan. Dit theater is hét theatergebouw van Milaan en één van de mooiste operagebouwen ter wereld. Vaak zijn de kaarten voor de voorstellingen die er worden gegeven al maanden van tevoren uitverkocht. Er zit ook een museum waar muziekinstrumenten en keramische stukken te zien zijn.
Als verbinding tussen piazza del Duomo (het Domplein) en il Teatro alla Scala is er Galleria Vittorio Emanuele II. In deze passage vindt u verschillende grote merken, zoals Gucci en Dolce & Gabbana. De vloer van de overdekte winkelstraat is erg mooi, evenals de glazen koepel die zorgt voor een mooie lichtinval.
Als u in de drukke stad opzoek bent naar een beetje groen, zijn er in Milaan twee mooie parken waar u naartoe kunt: Parco Sempione en Giardini Pubblici. In deze parken kunt bijkomen van de stadsdrukte met een heerlijk glas Italiaanse wijn en een vers stuk pizza. ’s Zomers zijn hier veel bewoners uit Milaan te vinden omdat zij zelf vaak geen tuin hebben.

Winkelen in Milaan

Als dé modestad van Europa, kunt u in deze stad uiteraard goed shoppen. U vindt er alle bekende modemerken, maar ook de populaire (goedkopere) winkelketens en een aantal Italiaanse winkelketens die zich niet in Nederland bevinden. Als u écht opzoek bent naar de dure winkels, ga dan naar de ”Gouden Vierhoek” (Quadrilatero d’Oro) in de wijk Monte Napoleone. U zult versteld staan van de prachtige etalages. Alle bekende Italiaanse modemerken komen voorbij.

Eten en drinken in Milaan

In Milaan vindt u vele restaurants, zowel goedkope restaurants als duurdere restaurants. In Milaan is het niet ongebruikelijk om voor het avondeten te genieten van een apperitivo. U kunt de bars binnenlopen en bijvoorbeeld een prosecco, spumantino, Campari-soda of een Ramazotti bestellen. Daarbij kunt u ondertussen onbeperkt genieten van heerlijke hapjes die worden geserveerd. Als u écht gezellig uit eten wil, ga dan naar de wijk Navigli. Deze hippe wijk barst van de leuke eettentjes, gezellige bars, clubs en lunchplekjes.

Overige informatie

Milaan is vanaf vliegveld Malpensa of vliegveld Bergamo makkelijk te bereiken met de bus of trein. Vanaf vliegveld Malpensa bent u binnen een uur in het centrum van Milaan als u de Malpensa Express neemt. Het is in Milaan niet gebruikelijk om een taxi aan te houden, wel heeft de stad veel metroverbindingen, waar u al vanaf €1,- gebruik van kunt maken. Ook kunt u Milaan makkelijk verkennen op de fiets! In het centrum fietsen is wat hectisch, maar u komt snel op de plaats van bestemming en een fiets huren in Milaan is niet moeilijk.
De beste tijd om naar Milaan te gaan is in het voor- of najaar. Het is dan niet te warm en er zullen minder toeristen zijn. Milaan is een dure stad, maar het is niet moeilijk om een leuke tijd in de stad te hebben als u een klein budget hebt.