Kamperen in Marche

Prachtige natuur in le Marche

Marche, Marken of De Marken in het Nederlands, is een regio in Italië diet ligt aan de Adriatische zee. Het is een regio die u veel te bieden heeft. Wat betreft natuur lijkt Marche erg veel op Toscane, maar Marche straalt eigenlijk nóg meer rust, ruimte en puurheid uit.

In het westen van le Marche liggen de Appenijnen. Het hoogste punt in dit gebied is de Monte Vettore en heeft een hoogte van 2476 meter. De Monte Vettore is een onderdeel van het gebergte Monte Sibillini. Dit is een nationaal park, dicht bij de kust, waar u kunt wandelen (in dit park zijn 19 wandelroutes uitgestippeld, variërend van makkelijk tot moeilijk), raften, wilde dieren spotten of simpelweg genieten van het uitzicht. In het park liggen een aantal middeleeuwse stadjes, zoals Norcia en Visso; twee eeuwenoude stadjes met een karakteristiek uiterlijk, waar u, na bijvoorbeeld een wandeling te hebben gemaakt, prima kunt genieten van een wijntje op een gezellig terras.

Cultuur in Marche

Marche beschikt over de hoogste dichtheid musea. In de regio staan duizenden kerken (waarvan tweehonderd in de vroeg Romaanse stijl), meer dan duizend geregistreerde monumenten, 106 kastelen, 15 forten en meer dan 71 theaters waarvan meer dan 41 er nog gebruikt worden. Aan cultuur en historie is er in le Marche dus geen gebrek!

Het weer in Marche

Marche ligt centraal in Italië en heeft een heerlijk klimaat. Van juni tot september is het meestal erg warm in deze regio en ook in de maanden hiervoor en hierna is het prima vertoeven. U kunt dus ook prima in de voorjaarsvakantie of in de herfstvakantie naar deze regio op vakantie, gezellig met het hele gezin!