Op vakantie naar Lombardije

Lombardije ligt in Noord-Italië. De regio strekt zich uit van de Centrale Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden. In het westen wordt Lombardije begrensd door het lago Maggiore en in het oosten door het Gardameer. De hoofdstad van Lombardije is Milaan.

De modehoofdstad Milaan

Milaan is bekend als de modehoofdstad van Europa. U vindt er, naast veel dure modewinkels, de indrukwekkende kathedraal de Duomo. Via een trap naar boven komt u op het dak, waar een prachtig uitzicht over Milaan op u wacht. In Milaan vindt u ook de wijk Navigli, waar u voor relatief goedkoop lekker kunt eten. De wijk heeft daarnaast een erg gezellige sfeer. Maar bovenal is Milaan natuurlijk de perfecte shopstad!

De meren van Lombardije

In Lombardije liggen diverse meren, zoals lago Maggiore, het Comomeer en natuurlijk de bekenste: een deel van het Gardameer. Deze zijn dankzij hun gunstige klimaat, de overweldigende natuur, de pittoreske dorpjes en de watersportmogelijkheden erg in trek bij kampeerliefhebbers en vakantiegangers.

Heerlijke zoetigheden uit Lombardije

De bekendste zoetigheid uit Lombardije is toch wel panettone. Het is een soort brood gevuld met rozijnen en gesuikerd fruit. Het wordt al eeuwen gegeten bij de kerst in Lombardije. Er is ook een variant van panettone die met pasen wordt gegeten: la colomba pasquale: de paasduif. van amaretti of amarettini heeft u misschien weleens gehoord. Het zijn kleine harde (of zachte) amandelkoekjes. In Lombardije krijg je er een espresso bij geserveerd.

Lombardije is de regio met de boeiende stad Milaan, maar Lombardije barst ook van de onbekende, pittoreske dorpjes. De regio heeft een prachtige natuur met een aantal mooie wateren, super lekker eten en een fijn klimaat. U zult er hoe dan ook een fantastische kampeervakantie hebben!