Vakantie aan het Gardameer

Campings aan het Gardameer

Op een camping aan het Gardameer (Lago di Garda) geniet je van een vakantie in een schilderachtig landschap met diepblauw water, oleanders, citroenbomen en cipressen. Aan het Gardameer vind je een eenvoudige en luxe campings. Je hebt keuze uit sobere (kleine) campings en (luxe) campings met zwembad of zwemparadijs.

De oostkust van het Gardameer

Boven de oostkust van het Gardameer bevinden de campings zich in een omgeving van hoge bergen met kalksteenhellingen. Je hebt hier schitterend uitzicht op valleien, bossen, heuvels, wijn- en olijfgaarden en karakteristieke Italiaanse dorpjes. De campings in het noorden van het Gardameer liggen dichtbij de bergen. Het Gardameer is hier smal en omgeven door steile bergen en mooie Alpen panorama’s. De campings in het zuiden van het Gardameer bieden de beste stranden aan het meer. Naar het zuiden toe wordt het Gardameer breder en de oevers vlak.

Uitstekend (warm) klimaat

Het Gardameer is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Italië. Campingliefhebbers voelen zich dankzij het milde klimaat en de prachtige omgeving helemaal op hun plek aan het Gardameer. Rondom het Gardameer bevinden zich uitstekende campings, die vaak over een eigen privé strand en/of zwemparadijs beschikken.

Zwemmen in het Gardameer

Tijdens je vakantie op een camping aan dit schitterende Italiaanse meer kan je zwemmen, zeilen, waterskiën en prachtige wandelingen maken. Naast de wandel- en watersportmogelijkheden kan je de pittoreske dorpjes bezoeken en je vermaken in attractieparken, zoals Gardaland en Canevaworld. Vanaf het Gardameer kan je leuke dagtripjes maken en een bezoek brengen aan de plaatsen Milaan, Verona en Venetië.

Goede faciliteiten op de camping

De combinatie van cultuur, natuur, het goede klimaat, hoge kwaliteit en de goede faciliteiten van de meeste campings aan het Gardameer zorgen ervoor dat jong en oud zich uitstekend vermaken.

Bezoek Sirmione

Een interessante tip voor je vakantie aan het Gardameer is een bezoek aan het dorpje Sirmione. Dit is een van de meest romantisch dorpjes aan het Gardameer. Sirmione ligt op een schiereiland in het Gardameer, dat alleen te bereiken is via een voetgangersbrug en dus autovrij. Naast het 13e-eeuwse sprookjeskasteel met hoge torens, ophaalbruggen en kantelen biedt het romantische plaatsje ook oneindige nauwe en kronkelige straatjes waarin je urenlang kan ronddwalen tijdens je vakantie aan het Gardameer. In Sirmione worden wekelijks twee belangrijke markten gehouden: elke maandagochtend is er op de Piazza Mercato een groente- en fruitmarkt en elke vrijdagochtend is er een non-foodmarkt op de Piazzo Montebaldo. Twee absolute aanraders.