Vakantie in Emilia-Romagna

Kamperen in Emilia-Romagna

De regio Emilia-Romagna is een zeer karakteristieke regio in Italië. De regio ligt in het noorden van het land en is één van de rijkste regio’s van Italië. Wie van de Italiaanse keuken houdt, moet zeker naar Emilia-Romagna gaan; de parmaham, Parmezaanse kaas en de spaghetti bolognese komen hier vandaan!

Een strandvakantie in Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is de ideale kampeerbestemming voor de liefhebber van sfeer- en stijlvolle Italiaanse steden en stadjes. Als u graag op strandvakantie gaat, dan is deze regio ook the place to be! Emilia-Romagna grenst aan de Adriatische zee en kent een aantal populaire stranden, namelijk Rimini, Riccione, Cattolica, Milano Marittima, Cervia, Cesenatico, Bellaria, Lidi Ferrasresi en Ravennati. Ze zijn zo populair dankzij de brede stranden, de bars, de watersportfaciliteiten en het nachtelijke uitgaansleven.

De meeste kusten zijn langzaam aflopend, wat de stranden ook veilig maakt voor kleine kinderen.

De stad Parma in Emilia-Romagna

De bekendste stad in Emilia-Romagna is Parma. Uit deze stad komen de parmaham en de Parmazaanse kaas. Parmia is een stijlvolle stad met veel kunst, waar u heerlijk kunt eten en goed kunt winkelen. U vindt er mooie schoenenwinkels en winkels waar ze schrijfwaren, lederen omslagmappen en handgeschept papier kunt kopen.

Vakantie vieren in Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een hele hele sfeervolle regio, waar de meest typisch Italiaanse producten vandaan komen. U kunt er heerlijk tot rust komen aan de kust of cultuur snuiven in één van de vele steden. Emilia-Romagna is een zeer kindvriendelijke regio, waar u met het hele gezin een geweldige vakantie zult beleven!