Italiaanse provincie vol contrasten

Camping in Bozen-Zuid-Tirol

Bozen-Zuid-Tirol, beter bekend onder de naam Zuid-Tirol, is de meest noordelijke provincie van Trentino-Zuid-Tirol. van Italië. Het is een provincie vol contrasten: van Alpentoppen tot Mediterrane sferen. Je vindt er een prachtige natuur, mooie landschappen en een breed scala aan activiteiten in de buitenlucht. 40% van de bevolking in Bozen-Zuid-Tirol spreekt Duits, de rest spreekt Italiaans. Deze regio heeft zowel Italiaanse als Oostenrijkse invloeden en dit is ook te merken in de regionale keuken. Voor zowel in de zomer als in de winter is Bozen-Zuid-Tirol een geweldige vakantiebestemming voor het hele gezin.

De charme van Bozen-Zuid-Tirol

In Bozen-Zuid-Tirol liggen het Gardameer en het Comomeer. Beiden Italiaanse meren worden omgeven door wonderschone natuur en pittoreske dorpjes. Je kunt wandelen, fietstochten maken en talloze watersportactiviteiten beoefenen. Als je naar Bozen-Zuid-Tirol op vakantie gaat zijn er een paar interessante bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Een voorbeeld is de gletsjermummie Ötzi in het Archeologisch museum in Bolzano. Verder barst het in Bozen-Zuid-Tirol gewoonweg van cultuur, omdat de culturen van Oostenrijk en Italië perfect gecombineerd worden. Dit zie je vooral goed terug in de regionale keuken: vooral veel boerenstreekgerechten, gekruid met mediterrane charme. In alles wat je eet en drinkt, proef je de zuidelijke invloed van Italië. De apfelstrudel en spinazieknoedels zijn erg populair in deze regio, maar ook de heerlijke pasta’s en polenta doen het goed in deze regio.

Wijnen uit Zuid-Tirol

Al eeuwenlang verbouwt men in Zuid-Tirol wijn. De grote verschillen tussen de hoge dag- en lage nachttemperaturen hebben een gunstig effect op de wijnteelt en verlenen de Zuid-Tiroolse wijnen een bijzonder fruitige smaak. Zuid-Tirol is een van de kleinste wijnbouwgebieden van Italië. De twee inheemse wijnsoorten Vernatsch (St. Magdalener) en Lagrein worden vooral wegens hun kwaliteit verbouwd. Het Eisacktal heeft zich gespecialiseerd in de productie van witte wijn en heeft zich daarmee een plaats onder de beste Italiaanse wijnen verworven.

Doen: de kerstmarkt in Bolzano

Als je tijdens de kerst naar Bozen-Zuid-Tirol gaat, bezoek dan zeker de kerstmarkt van Bolzano. Het is de gezelligste kerstmarkt van Italië. Je komt op deze kerstmarkt helemaal in de kerststemming. Op de markt worden heerlijke lokale gerechtjes verkocht, evenals handgemaakte producten. ’s Avonds wordt de kerstmarkt prachtig verlicht. Bozen-Zuid-Tirol is een regio dat best of both worlds biedt; de heerlijk zuidelijke sfeer van Italië en de rust en schoonheid van de (Oostenrijkse) Alpen. Je kunt in deze regio terecht voor zowel een zomer- als wintervakantie. In deze regio zult u, in welk seizoen dan ook, helemaal tot rust komen tijdens uw kampeervakantie.

Zoek beschikbare campings