Kleurrijke kuststrook

Camping aan de Bloemenrivièra

De Bloemenrivièra is de kleurrijkste Italiaanse kustregio en loopt van Frankrijk tot de Toscaanse kust, de Ligurische kustregio wordt daarom ook wel de Italiaanse Rivièra genoemd. In de omgeving van de Bloemenrivèra vind je prachtige campings. Een vakantie op een camping aan de Bloemenrivièra is ideaal voor een zon-, zee- en strandvakantie! Niet alleen de naam van deze kust klinkt vrolijk, kleurrijk en romantisch, maar dat is de Italiaanse Bloemenrivièra ook echt. En daarmee is het een fantastische vakantiebestemming, zeker in de zomer. In de omgeving van de campings aan zee vind je kleine baaitjes waar je heerlijk kunt zwemmen, authentieke restaurants met uitzicht op zee en smalle paadjes langs de kust die zich lenen voor prachtige wandelingen.

Schilderachtige dorpjes

De cultuur liefhebbers kunnen uitstapjes maken naar een van de leuke kustplaatsjes, zoals de stad Genua, het plaatsje Albenga of de vijf authentieke Italiaanse dorpen Cinque Terre (UNESCO). De dorpjes liggen in een nationaal natuurpark en zijn met elkaar verbonden doodmiddel van een prachtige wandelroute; de Sentiero Azzurro. Geniet van de prachtige natuur en uitzichten! Naast deze unieke dorpjes is ook het mondaine schiereiland Portofino een bezoek waard. Tijdens een vakantie op een camping met zwembad aan de Bloemenrivièra ontdek je kleurrijke dorpjes en zonnige stranden!

Natuur en mediterrane vegetatie

Langs de kust van de Bloemenrivièra overheerst de mediterrane vegetatie en in de hoger gelegen delen overheerst de typische bergvegetatie. Langs de kust vind je vooral palmbomen en pijnbomen. Landinwaarts groeien er onder andere rozen, geraniums, bougainvilles en orchideeën. Met name in het voorjaar is de begroeiing een lust voor het oog door de talrijke soorten kleurencombinaties en het frisse groen. Vanaf een natuurcamping kun je de verscheidene natuurgebieden in de omgeving ontdekken; Cinque Terre, het schiereiland Portofino, de Ligurische Alpen en het kaslandschap rond de plaats Finale Ligure.

Eten en drinken

Op culinair gebied is de Bloemenrivièra ook een aanrader. Op veel campings worden heerlijke streekgerechten uit de Ligurische keuken geserveerd, zoals pesto en focaccia worden geserveerd in de sfeervolle restaurantjes en zijn in de winkels verkrijgbaar. Maak kennis met de Ligurische keuken en proef de gevulde groentes, hartige taarten en lokale toetjes. Aan de kust kun je heerlijk vis eten. In het binnenland wordt meer vlees gegeten. De vele groentetuinen, olijfboomgaarden en kruidentuinen leveren eveneens diverse producten op die in de Ligurische keuken wordt gebruikt.

Zoek beschikbare campings

Populaire bezienswaardigheden

Portofino

Het schilderachtige Portofino moet je gezien hebben. Het kleine Italiaanse plaatsje aan de Italiaanse Rivièra ligt in de provincie Genua. Het haventje van Portofino wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee. De steile groene bergen en de blauwe zee maken Portofino erg fotogeniek.

Cinque Terre

Hoewel dit eigenlijk vijf aparte dorpjes zijn, worden ze altijd in één adem genoemd. De Cinque Terre, oftewel Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De charme van de 5 dorpjes is onweerstaanbaar. Gekleurde huisjes lijken tegen de rotsen aan geplakt te zitten.

Stranden

Aan de Bloemenrivièra vind je veel mooie stranden. Dit zijn de mooiste, de zandstranden van Pietra Ligure en Andora. Het kiezelstrand van Cogoleto, het strand van Ceriale en het brede zandstrand van Castellaro. Houd je van surfen dan adviseren wij Levanto. In het westen vind je tenslotte de stranden van San Remo.