Bijzondere Italiaanse regio

Azuurblauw water en witte stranden

Apulië is een regio in zuid-oost Italië, in de hak van de laars. Apulië, Puglia in het Italiaans, is een nog niet zo toeristische bestemming in Italië. Kamperen is hier dan ook (nog) niet door de massa ontdekt. De regio wordt gekenmerkt door grote, groene vlaktes en een azuurblauwe zee. Hoewel Apulië een zeer rustige, niet-toeristische vakantiebestemming is, biedt deze regio je een prachtige natuur en veel cultuur. En waar je ook bent in Apulië, omdat het een schiereiland is, ben je overal omringt door de azuurblauwe Adriatische zee. Het strand is dus nooit ver weg en daarom is Apulië een uitstekende bestemming voor een strandvakantie. Ook de rotskusten zijn karakteriserend voor Apulië. Je kunt langs deze rotskusten prachtige wandelingen maken. Als je van wandelen houdt, maak dan zeker een tocht richting het meest zuidelijke puntje van Apulië, met een prachtig mooie rotskust: Santa Maria di Leuca. Deze rotsen en de diepblauwe zee, met grotten waar je in en onderdoor kunt zwemmen, zullen u zeker betoveren.

Historische steden

Kenmerkend voor Apulië zijn de Trulli – enkelvoud trullo. Deze witte huisjes met een rond dak dat uitloopt in een punt zijn een ware trekpleister in Apulië. In de stad Alberobello staan 1500 van deze bijzondere huisjes. De huisjes stammen uit de vijftiende eeuw en zijn erg typerend voor de regio Apulië. Je kunt ook in een trullo overnachten. Leuk om tijdens de kampeervakantie voor een nachtje te doen. Bari en Brindisi zijn misschien wel de bekende steden van Apulië, maar lang niet zo leuk om te bezoeken. De stad Lecce is dat wél. Midden in de stad vind je een amfitheater uit de tweede eeuw en de huizen hebben een mooi barok uiterlijk dat stamt uit de zestiende eeuw. Het mooie uiterlijk van de stad maakt dat Lecce ook wel het Firenze (Florence in het Italiaans) van het zuiden wordt genoemd.

Eten en drinken in Apulië

Apulië produceert maar liefst 80% van alle pasta in Europa. Misschien heb je wel eens het pastamerk De Cecco in de winkels zien liggen? Dit wereldwijde merk komt uit Apulië! Apulië is eveneens verantwoordelijk voor 80% van de olijfolieproductie in Italië. In de regio wordt jaarlijks meer wijn geproduceerd dan in Australië. In Apulië kun je daarom de typische Italiaanse pasta, olijfolie en wijnen proeven. In de regio vind je veel grillrestaurants. In Cisternino bijvoorbeeld, draaien de grillrestaurants met de lunchtijd op volle toeren! Ze kennen daar het begrip ‘Fornella prontoDit houdt in dat je een stuk vlees aanwijst en het daarna wordt klaargemaakt.

Zeer warme zomers

In Apulië is het ’s zomers erg warm. In het hoogseizoen kan het er namelijk 30+°C graden worden. De watertemperatuur ligt ’s zomers rond de 25°C graden. Het warme klimaat in Apulië maakt dat dit ook in het voor- en najaar een uitstekende vakantiebestemming is. Dus mocht je in de voorjaarsvakantie of herfstvakantie in Italië willen kamperen, dan is Apulië met zijn prachtige natuur, cultuur en fantastische klimaat de ideale plek! Op een camping in Apulië heb je een vakantie in een streek boordevol historie, die ook nog eens heel erg mooi is!

Zoek beschikbare campings