Milaan met een budget!

Milaan is dé modehoofdstad van Europa, dus al helemaal als u gaat winkelen kan een reis naar Milaan erg duur worden. Maar ook als u niet van plan bent om te winkelen, kan een tripje naar Milaan redelijk prijzig worden. Vergeleken met andere Italiaanse steden is Milaan immers een dure stad. Als u een klein budget hebt, maar toch een leuke tijd wil hebben in Milaan, dan vindt u hier wat tips om geld te besparen tijdens uw trip naar deze mooie stad!

1. Winkelen tijdens de sale

Deze tip is redelijk vanzelfsprekend. Milaan is hét winkelparadijs voor modeliefhebbers; alle grote (en dure!) modemerken vindt u er. Als u flink wat geld wilt besparen tijdens het shoppen, winkel dan tijdens de saleperiode! De uitverkoopperiodes vinden plaats in januari (de winteruitverkoop) en begin juli (de zomeruitverkoop). De sale duurt maximaal 60 dagen en kortingen kunnen oplopen tot wel 70%!
Nog een tip is om te winkelen in één van de fashion outlets van Milaan. Deze outlets liggen allemaal wel buiten Milaan, met uitzondering van ééntje. Dit is il Salvagente. Deze outlet ligt net buiten het centrum van Milaan en is makkelijk te bereiken via het vliegveld Linate en vanaf het centraal station van Milaan.

2. Eten en drinken in Milaan

Het eten in Milaan kunt u zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. Zo kost een drankje drinken aan het bekende piazza del Duomo al snel €8,- tot €10 euro. Best duur dus! Hoe verder u van het Duomoplein afzit, hoe goedkoper het wordt. De kosten kunnen ook schelen als u uw koffie aan de bar drinkt in plaats van aan een tafeltje.
Een andere tip is om eens gebruik te maken van de aperitivi. De aperitivo vindt plaats vlak voor het avondeten. U kunt bij veel bars een alcoholisch drankje bestellen en daar krijgt u dan allerlei hapjes bij geserveerd. Voor hen die niet zoveel honger hebben, kan de aperitivo een goede vervanging zijn van een duur diner.

3. Cultuur snuiven voor bijna niks!

Als u een liefhebber van cultuur bent, ga dan naar il Castello Sforzesco. Dit mooie kasteel is gratis te bezoeken en u vindt er een aantal musea. Een van de musea bezoeken kost maar €5,- euro. En zij die jonger zijn dan 25 jaar, mogen gratis naar binnen!

4. Even bijkomen in het groen

Wie eventjes wilt bijkomen van de stadsdrukte in een mooi stukje groen, kan naar parco Sempione. Dit park ligt middenin Milaan en is uiteraard gratis te bezoeken. Bovendien is het park erg geliefd onder de bewoners van Milaan. Het is de perfecte plek om uw heerlijke panino op te eten. Er vinden ’s zomers tevens veel gratis evenementen plaats in dit gezellige park.

5. De wijk Brera

De wijk Brera is een van de meest karakteristieke en meest sfeervolle wijken van Milaan. Het is een zeer artistieke wijk en het wordt ook wel het Montmartre van Milaan genoemd. U vindt er veel leuke boetiekjes, winkeltjes, ateliers en goedkope restaurantjes en cafés. Perfect voor een lunch of lekker diner.
Bij de Accademia di Brera vindt u Orto Botanico: een botanische tuin. Op deze plek kunt u heerlijk ontspannen en stukjes wandelen. Bovendien is de toegang gratis.

6. Goedkoop openbaar vervoer

In Milaan is het niet gebruikelijk om gebruik te maken van taxi’s. Bovendien zijn deze ook een stuk duurder dan bijvoorbeeld de metro, waar u al vanaf €1,50 gebruik van kunt maken. Als u nog meer geld wilt besparen kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om te lopen. De meest bekende bezienswaardigheden in Milaan liggen gelukkig niet ver van elkaar af.