Vijf dingen die u kunt doen in het mooie Lombardije

Lombardije, gelegen in Noord-Italië, is een erg mooie en veelzijdige regio. De regio strekt zich uit van de Centrale Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden. Er zijn prachtige, historische steden, mooie natuur, indrukwekkende bergen en helderblauwe meren. In de regio is genoeg te doen! In dit artikel vertellen we u over vijf leuke dingen die u kunt doen in deze regio.

1. De Sacro Monte bezoeken

Noord-Italië kent verschillende prachtige bedevaartsoorden waarvan er negen in Piemonteen Lombardije op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De Sacro Monte di Varese is één van deze ‘heilige’ bergen op de lijst. De Sacro Monte di Varese ligt een paar kilometer van de stad Varese af. De vele kapellen en de mooie omgeving maken het een van de mooiste Sacri Monti in Italië. In totaal zijn er 14 kapellen, een museum en een klooster. In het klooster verblijven vandaag de dag nog steeds nonnen.

2. Een dagje naar Milaan gaan

Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije en het wordt gezien als dé modehoofdstad van Europa. U kunt er dan ook uitstekend winkelen. Naast dat er veel winkels zijn, heeft de stad veel bezienswaardigheden, zoals de Duomo van Milaan. Dit gebouw kunt u beklimmen en zo over de grote stad uitkijken. Een dagje naar Milaan gaan als u in Lombardije bent, is eigenlijk iets wat u gedaan móét hebben. In de wijk Navigli kunt u lekker en vooral niet te duur eten.

3. Een dagje actief bezig zijn aan het Gardameer

Het Gardameer leent zich voor talloze activiteiten. Als u met uw kinderen op vakantie bent, kunt u een trapbootje met glijbaan huren en het water op gaan. Een speedboot huren is ook erg leuk. Natuurlijk kunt u nog veel meer watersporten beoefenen op en in het Gardameer, zoals waterskiën, duiken, zeilen en wind- en kitesurfen. Rondom het Gardameer kunt u uitstekend wandelen en fietsen. Het is een prachtig decor voor een actieve kampeervakantie!

4. Wandelen en/of toeren door de bergen

Helemaal in het noorden van Lombardije vindt u prachtige bergen. In deze bergen kunt u prachtig wandelen en fietsen. Als u liever niet wandelt of fietst maar wel van een mooie natuur en uitzicht houdt, dan kunt u ook met een auto door de bergen gaan toeren. In de bergen kunt u wolven spotten en treft u een aantal mooie bezienswaardigheden en schattige dorpjes.

5. De dorpjes langs het Gardameer bezoeken

De gunstige ligging van het Gardameer heeft ervoor gezorgd dat er rondom het meer veel dorpen en stadjes zijn ontstaan. Deze dorpjes en stadjes hebben allemaal hun eigen karakter en sfeer en zijn zowel overdag als ’s avonds leuk zijn om te bezoeken. U kunt heerlijk door de sfeervolle straatjes slenteren, ijsjes eten en ’s avonds heerlijk uiteten gaan. In deze stadjes vindt u ook veel mooie kerkjes en andere bezienswaardigheden die u kunt bezichtigen.