Heerlijk kamperen met de kids

Kamperen met kleine kinderen, het kan een hele opgave zijn. Tijdens het opzetten van de tent kunnen ze stiekem weglopen, ze worden snel moe (en verveeld…) bij lange wandelingen door de natuur en ze zijn misschien veel liever heel de dag bij de speeltuin dan dat ze meegaan naar mooie stadjes in de omgeving van de camping. In dit artikel vindt u tips om een kampeervakantie voor zowel uw jonge kind als voor uzelf zo leuk mogelijk te maken! Want hoewel op vakantie gaan met de kids natuurlijk hartstikke leuk is, kan het ook voor stress zorgen. In dit artikel leest u hoe deze stress kunt voorkomen.

1. Een veilige kampeerplaats

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat u, als u een jong kindje heeft dat makkelijk wegloopt, geen kampeerplaats uitkiest bij een drukke weg of aan het water. Het is voor uw kind en uzelf handig als u een kampeerplaats uitkiest die voor uw kind makkelijk terug te vinden is. Bijvoorbeeld dichtbij de speeltuin, niet ver van het opvallende toiletgebouw vandaan of dichtbij het restaurant. Tijdens het opzetten van de tent kunt u uw kind het best even zoet houden met wat speelgoed, zodat hij of zij niet de neiging krijgt om op ontdekkingstocht te gaan. Als u met de caravan of camper op vakantie gaat en genoeg ruimte over heeft, kunt u een campingbox meenemen. Zo heeft uw kindje een super veilige speelplek.

2. Een SOS-bandje

Zorg dat uw kindje een SOS-bandje heeft, zodat, als u uw kleintje kwijtraakt, anderen u makkelijk kunnen bereiken als ze uw kind vinden. Zo’n polsbandje kunt u hier maken. Spreek met uw kind af tot waar hij of zij mag lopen. Spreek bijvoorbeeld af dat ze niet verder mogen dan de derde caravan of alleen tot aan het eind van het pad. Zo weet u dat uw kind zich altijd in het afgesproken gebied bevindt, mocht u hem of haar een keertje uit het oog verliezen.

3. Op pad met de kids

Als u op pad gaat met uw kind(eren) die iets ouder zijn, kan het zomaar voorkomen dat een van de kinderen zich opeens gaat vervelen. Ze zijn ”moe van het lopen”, willen terug het zwembad in of hebben honger. Zorg daarom dat ze zich minder snel gaan vervelen door bijvoorbeeld te beloven dat ze een ijsje krijgen in de stad. Als jullie een wandeling gaan maken door de natuur, geef ze dan een verrekijker mee en laat ze onderling een soort bingo spelen, waar ze zo snel mogelijk een aantal natuurgerelateerde dingen moeten spotten. Als u één kind heeft, kunt u dit spelletje natuurlijk ook samen spelen. Wie ziet als eerst een wild dier, wie spot als eerst een gele bloem en wie ziet als eerst een waterval? Uiteraard kan dit ook zonder verrekijker.

4. Het opleuken van de tent

Voor kinderen kan het een feestje zijn als ze hun eigen tent mogen opleuken. Dit kan door het gebruik van schuimrubberen tegels die ze in de tent kunnen leggen, door washi tape te plakken op de tentstokken of op hun hike-stok (dit is ook weer makkelijk te verwijderen).

5. Neem altijd een kinderzitje mee

Het kan zomaar voorkomen dat de camping waar u verblijft geen kinderzitjes heeft die u kunt gebruiken voor uw kind. Neem daarom altijd zelf een opvouwbaar kinderzitje mee. Bijvoorbeeld de Minimonkey Minichair of de Sack ’n Seat. Deze zijn allebei makkelijk mee te nemen in de auto of in uw rugzak. Super handig! En zo hoeft het nooit een probleem te zijn als blijkt dat de camping of het restaurant waar u bent geen kinderstoeltjes heeft.

Hopelijk heeft u met deze tips minder stress als u de komende zomer met uw kinderen gaat kamperen. Nog opzoek naar een kindvriendelijke camping in Italië? Hier vindt u al onze kindvriendelijke campings in de mooiste delen van Italië.