Bezoek Verona om deze vijf redenen!

De Italiaanse stad Verona is een prachtige stad. U vindt er mooie gebouwen, u kunt er goed winkelen en het is decor van Shakespeare’s Romeo & Julia; romantisch dus! Maar niet alleen de romantici zullen gelukkig worden van deze stad. In dit artikel leest u over vijf redenen om Verona te bezoeken.

1. Verona is romantisch

Dat Verona een romantische stad is, is duidelijk. Het is de stad van Romeo & Julia! Het is een stad die dan ook veel wordt bezocht door verliefde stelletjes. U vindt er het huis van Julia. Of waar ze tenminste gewoond zou hebben volgens Shakespeare. Tussen de richels van het huis kunt u een liefdesbrief aan uw geliefde stoppen. Er wordt gezegd dat, door een liefdesbrief aan uw geliefde achter te laten voor Julia, zij jullie liefde voor-eeuwig-durend zal maken. Dat is nog eens romantiek! Casa di Giuletta is overigens wel een erg toeristische plek. Als u echt romantisch (en wat meer alleen) wilt zijn met uw geliefde, ga dan naar Giardini Giusti. In deze tuin in renaissancestijl kunt u ongestoord wegdromen…

2. De stad heeft een mooie architectuur

De stad heeft, net als bijna alle steden in Italië, een prachtige architectuur. Oude gebouwen die stammen uit de middeleeuwen en bijzondere monumenten. Enkele bezienswaardigheden in Verona zijn de Arena van Verona (waar vandaag de dag nog steeds operavoorstellingen worden gegeven), Basilica di San Zeno (een basiliek) en Castelvecchio: een kasteel en een museum. U vindt er allerlei soorten lokale kunst.
Maar Verona is buiten alle bezienswaardigheden al een stad die erg mooi is om gewoon doorheen te wandelen.

3. U kunt er lekker eten

In Verona kunt u uiteraard heerlijk eten. Niet alleen heeft Verona meerdere restaurants met Michelinsterren, maar ook osterie. In deze kleine eethuisjes kunt u lokale gerechten krijgen voor een niet al te hoge prijs. Deze kleine restaurantjes vindt u in de zijstraatjes van Verona. ’s Middags kunt u al een meergangenmenu verkrijgen voor minder dan €15,- euro en ’s avonds kost een hoofdgerecht vaak niet meer dan €10,- euro.

4. Het is een modebewuste stad

De bewoners van Verona zijn érg modebewust. Het principe la bella figura wordt zeker nageleefd in Verona. Via Mazzini is dé  winkelstraat van Verona. U vindt hier exclusieve warenhuizen en designerboetieks, maar ook de bekende winkelketens met een lagere prijsklasse. De shopliefhebber kan in Verona dus zeker zijn of haar hart ophalen! Ook als u niet graag winkelt is Via Mazzini ook het bezoeken waard, simpelweg om mensen te kijken. Iedere Italiaan die in Via Mazzini gaat shoppen, doet namelijk zijn of haar best om goed voor de dag te komen. ’s Avonds lijkt de straat wel een catwalk!
In de zijstraatjes van Verona vindt u veel typisch Italiaanse boetiekjes waar u voor minder dan €100,- een prachtige outfit kunt scoren.

6. Er is geen massa-toerisme

Hoewel Verona een vrij toeristische stad is, is de stad lang niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Rome en Venetië. Verona heeft geen massa-toerisme. Er zijn genoeg straten waar u alleen maar Italianen zult zien en geen toeristen. Daarbij heeft Verona een geheel eigen sfeer: romantisch, modebewust, gezellig… De stad ademt la dolce vita italiana.