Bezoek een markt in Italië!

Eén leuke activiteit om te doen tijdens een kampeervakantie in het mooie Italië is het bezoeken van een markt. Maar waar u ook bent in Italië, in elke hoek van het land zijn er vele markten te vinden. Zoveel dat u door de bomen het bos niet meer ziet! Wij hebben voor u vijf leuke markten in Italië geselecteerd die het zeker waard zijn om eens te bezoeken!

1. Desenzano del Garda

De stad Desenzano del Garda wordt beschouwd als de hoofdstad van het Gardameer. Het ligt aan de zuidkant van het Gardameer en is een erg populaire stad. Desenzano is een stad met mooie gebouwen, leuke winkeltjes en een prachtige oude haven. Bovenal hangt er een erg gezellige sfeer. Wat ook erg gezellig is, is de markt die elke dinsdag plaatsvindt op de boulevard, die dan autovrij wordt gemaakt. De markt vindt plaats van 08:00 uur tot 13:00 uur en u kunt er van alles kopen, van voedsel tot kleding en lederwaren. De markt wordt al sinds de vijftiende eeuw elke dinsdag gehouden!

2. Mercato Centrale, Florence (Firenze)

Als u de centrale markt van Florence bezoekt, die elke dag wordt gehouden van 07:00 uur tot 14:00 uur, bevindt u zich tussen de toeristen en Florentijnen die allemaal opzoek zijn naar de beste producten. De markt wordt al sinds 1847 georganiseerd, en wat deze markt vooral zo bijzonder maakt, is het feit dat al het vlees ‘rauw’ wordt gepresenteerd. Dat wil zeggen: varkenskoppen, kille konijnen en hanen met het hoofd er nog aan. Je moet er maar tegen kunnen…. Maar de heerlijke producten die er worden verkocht maken het een bezoekje wel waard.

3. Il bello e il buono al Pià, in Le Marche

Il bello e il buono betekent het mooie en het lekkere/goede. En dat is wat u op deze markt vindt in Ancona, in de provincie Le Marche. De markt wordt elk eerste weekend van de maand georganiseerd en vindt plaats op de Corso Carlo Alberto. Het is een artistieke markt voor authentieke producten en handgemaakte spullen. Porseleinen beeldjes, houtwerk, glaswerk, ansichtkaarten, klokken en wekkers… U vindt er van alles.

4. Campo de’Fiori in Rome

Campo de’Fiori is misschien wel het bekendste marktplein van Rome. Hoewel de naam misschien doet vermoeden dat het om een bloemenmarkt gaat (fiori betekent bloemen), worden op deze markt geen bloemen verkocht. Wat er wel wordt verkocht zijn verse groenten, fruit, kruiden, olijfolie en allerlei toeristische souvenirs. Als u klaar bent met uw bezoek aan de markt, kunt u terecht in één van de vele restaurants, cafés en bars die zich om het marktplein heen bevinden. Het is een hele gezellige markt waar veel toeristen komen, maar waar ook de locals hun boodschappen doen en waar de omliggende restaurants hun inkopen doen!

5. De markt in Luino, bij het lago Maggiore

De markt in Luino is de grootste markt die wordt gehouden in heel Noord-Italië. Elke woensdag van 09:00 uur tot 16:00 uur kunt u hier van alles kopen. Dames- en herenkleding, maar ook keukenproducten: espressomachines en servies. Er worden ook likeuren verkocht, zoals Grappa en Limoncello. Voor culinaire specialiteiten en delicatessen kunt u ook terecht op deze markt.