Het Gardameer is om veel verschillende redenen een geliefde vakantieplek onder de Nederlanders. De temperaturen zijn er ’s zomers vrijwel altijd fijn, de natuur is er prachtig en het eten is er heerlijk. Er is genoeg te doen voor jong en oud. U kunt grotten en stadjes bezoeken, de prachtige natuur ingaan en er zijn diverse mogelijkheden voor leuke dagjes uit met de kids. In dit artikel vindt u vijf leuke amusementsparken waar u heen kunt met het hele gezin. Plezier gegarandeerd!

CanevaWorld

CanevaWorld is een mega groot attractiepark. Het ligt aan de oostkant van het Gardameer, bij Lazise. Het reusachtige park heeft verschillende delen. Zo is er Aqua Paradise, Movieland en  twee restaurants die zorgen voor een uniek dinerervaring. Zo is er het Medieval Times Restaurants, waar u niet alleen een ridderlijke maaltijd voorgeschoteld krijgt, maar ook samen met uw kinderen kunt genieten van een spannende riddershow! En het Rockstar Café: een all-you-can-eat restaurant met allemaal Amerikaanse gerechten. De kinderen kunnen hun eigen hamburgers maken en u kunt genieten van oude rock hits. Klik hier voor de openingstijden van het gehele park.

Parco Nature Viva

Parco Nature Viva is een dierentuin, dinosauruspark en een safaripark. Het ligt in Bussolengo, dichtbij Verona. Het park is wel 240.000 vierkante meter en een zeven kilometer lange route leidt je overal langs. De route kan zowel afgelegd worden te voet als met de auto. U rijdt eerst door een nagebootste Afrikaanse savanne, waar de wilde dieren vrij rond lopen. Daarna kunt u de route verder te voet af leggen. Er zijn ruim 1500 dieren te zien, waaronder 250 beschermde diersoorten. Het dinosauruspark is natuurlijk erg spannend voor de kleine kinderen! Klik hier voor de openingstijden en prijzen.

Gardaland

Gardaland is misschien wel het bekendste attractiepark bij het Gardameer. Het ligt in Castelnuovo del Garda en bestaat sinds 1975. Jaarlijks trekt het park zo’n 2,5 miljoen bezoekers. In dit park vindt u maar liefst 40 verschillende attracties, bestaande uit spannende achtbanen, spectaculaire waterattracties en spetterende shows! Het is een pretpark voor echte waaghalzen, maar er is ook een speciaal kinderland voor de kleintjes! Tevens is er ook een Garda SEA LIFE Aquarium waar u samen met uw kinderen de wonderlijke onderwaterwereld kunt ontdekken. Klik hier voor de prijzen.

Caneva Aquapark

Hoewel we het al eerder over het Caneva Aquapark hebben gehad, willen we het hier toch ook even apart over hebben. Het is namelijk één van de grootste waterparken van Europa! Dit park heeft supersnelle waterglijbanen, vijf zwembaden en shows die leuk zijn voor het hele gezin! Het park is meer dan 100.000 vierkante meter groot. Het park heeft spectaculaire glijbanen, een golfslagbad, lagunes en eet- en winkelgebieden. Het park heeft het thema van een Caribische omgeving. Het park trekt meer dan 300.000 duizend bezoekers per jaar.

Rimbalzello Adventure

Rimbalzello Adventure is een avonturenpark voor jong en oud! Het park ligt dichtbij het kleine stadje Salò, aan de westoever van het Gardameer. U kunt hier klimmen in de bossen, met touwbruggen en kabelbanen. Het park biedt verschillende parcours aan, van verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden. Er zijn maar liefst 37 platforms. Er zijn hele lage routes en hele hoge routes. Het hele gezin zal er plezier hebben! Naast klimmen biedt het park nog meer faciliteiten. U kunt bijvoorbeeld duiken en kanovaren, maar er is ook een strand en er zijn ligbedden. Als iemand trek krijgt van al het klimmen en klauteren, dan is er een pizzeria en een beach-bar. Het park is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 20:00 uur. In september en oktober is het park alleen in het weekend geopend.