Kom tot rust op een kleine camping in Italië

Op een kleine camping komt u optimaal tot rust. Er zijn niet veel andere campinggasten, de campingeigenaren hebben veel oog voor u en u staat dichtbij de natuur. De kleine campings op onze website hebben nooit meer dan 60 kampeerplaatsen. Zo weet u zeker dat u écht op een kleine camping verblijft. In dit artikel vindt u vijf kleine campings die wat ons betreft extra uitgelicht mogen worden, omdat ze iets bijzonders hebben, op een bijzondere plek liggen of simpelweg omdat wij het een leuke camping vinden!

1. Agriturismo Alba

Agriturismo Alba is een kleine agriturismo in de regio Veneto. De camping ligt in Baone, wat in een regionaal natuurpark ligt. De camping ligt ook aan een meer. U bevindt zich midden in de natuur! De camping heeft 24 kampeerplaatsen en een mooi buitenzwembad. Er is een restaurant en u kunt er fietsen huren. Zo kunt u de prachtige omgeving van de agriturismo ontdekken op de fiets!

2. Camping Lilybeo Village

Camping Lilybeo Village is een kleine camping op het eiland Sicilië. De camping ligt aan de kust, dichtbij het eeuwenoude stadje Marsala. Marsala is in 2013 is uitgeroepen tot dé Europese stad van de wijn. Camping Lilybeo Village heeft 40 kampeerplaatsen en 10 huisjes waarin u kunt verblijven. Op de camping is een zwembad, wifi, een speeltuin voor kinderen en diverse mogelijkheden om sportieve activiteiten te ondernemen.

3. Camping Villagio Rio Verde

Camping Villagio Rio Verde is een charme camping in Perugia, Umbrië. De camping heeft 50 kampeerplaatsen en 13 huuraccommodaties. Het landgoed is bijzonder: de pijnbomen op het kampeerterrein zijn meer dan 100 jaar oud. De camping ligt dichtbij natuurpark Monte Cucco. U kunt dit prachtige park ontdekken op de fiets, wandelend of op de rug van een paard. Camping Villagio Rio Verde heeft een zwembad, een restaurant en bar, een barbecueplaats en wifi.

4. Tendi Agricamping Romita

Tendi Agricamping Romita is een agriturismo in Florence. De camping heeft 25 kampeerplaatsen en drie mooie safaritenten. Agricamping Romita ligt in de groene heuvels van Toscane, 30 kilometer van de prachtige stad Florence af. De camping heeft een zwembad, een bar en de eigenaren van de camping organiseren diverse excursies voor u. In het campingwinkeltje kunt u niet alleen vers brood, maar ook lokale specialiteiten verkrijgen. In de buurt van de camping ligt een stadje met een aantal gezellige restaurantjes.

5. Agricamping Tenuta Tredici Ulivi

Agricamping Tenuta Tredici Ulivi in Ancona (de regio Marche) is een agriturismo met maar vier kampeerplaatsen en tien huuraccommodaties. De camping is erg sfeervol en zeer kindvriendelijk. Agricamping Tenuta Tredici Ulivi heeft een zwembad, een dierenverblijf met kippen en geiten en een speeltuin voor de kids. Er is een kleine bar met terras en wifi. De eigenaren verzorgen twee à drie keer per week het avondeten voor de gasten. ’s Zomers is er een animatieteam aanwezig voor de kinderen en verzorgen de eigenaren op aanvraag een wijnproeverij bij een wijnboer uit de streek.