Vier redenen waarom Toscane de ideale vakantiebestemming is

Toscane is een populaire vakantiebestemming. En dat is niet zo gek ook; het is een van de mooiste regio’s in Italië. Bovendien is er vanaf een camping in Toscane genoeg te doen! In dit artikel geven wij u vier redenen waarom Toscane de ideale vakantiebestemming is.

1. Toscane heeft een mooi landschap

Het landschap van Toscane is werkelijk prachtig: glooiende, groene heuvels, prachtige olijfbomen, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte wijngaarden. De regio is prachtig om alleen al doorheen te rijden. In de regio vindt u diverse campings, waar ook kinderen zich volop kunnen vermaken. Of verblijf op een agriturismo en wordt één met de Italiaanse natuur en het Italiaanse leven. La dolce vita italiana…
Toscane heeft trouwens ook een aantal prachtige natuurparken, waar u optimaal van de Toscaanse natuur kunt genieten.

  • Parco Nazionale dell’Arcipelago
  • Parco degli Alpi Apuane
  • Parco di Migliarino San Rossore

2. Het eiland Elba

Bij Toscane hoort het eiland Elba. Dit heuvelachtige eiland met prachtige baaien hoort bij Toscane en is leuk om een dagje naartoe te gaan. Op het eiland vindt u uiteraard veel zandstranden, met gezellige terrasjes en ligstoelen die u kunt huren. Bent u niet zo van het ontspannen? Ga dan één van de dorpjes verkennen. De historie van het eiland gaat ver terug en dat merkt u als u rondloopt in een van de dorpjes: oude gebouwen, nauwe straatjes en mooie pleinen. De dorpen hebben veel gezellige terrassen en restaurants en de winkels zijn vaak tot laat open. In de zomer hebben veel dorpjes een avondmarkt.

3. Toscane heeft veel leuke steden

Toscane barst van de mooie steden die u kunt bezoeken. De bekendste stad om te bezoeken is natuurlijk Florence – of ‘Firenze’, zoals ze in Italië zeggen. Deze stad is rijk aan cultuur en historie en u heeft zeker een aantal dagen nodig om de stad helemaal te ontdekken. Maar in Toscane zijn nog veel meer prachtige steden. Neem bijvoorbeeld Lucca, Volterra, Pisa, Siena en Arezzo. Of San Gimignano, Cortona, Livorno en Viareggio… De lijst houdt niet op!

4. Een bezoek aan de wijngaarden en pure ontspanning

In Toscane vindt u veel wijngaarden. U kunt verschillende wijnroutes volgen en meedoen aan wijnproeverijen. De regio Toscane is een paradijs voor wijnliefhebbers. Én een vakantie in Toscane is natuurlijk pas compleet als u enkele van de wereldberoemde Toscaanse wijnen geproefd heeft! De wijnproeverijen worden gehouden in landelijke boerderijen, middeleeuwse kastelen en schitterende wijngaarden.
Als u niet zo dol bent op wijn en liever wilt ontspannen, dan zijn er in Toscane diverse thermaalbaden. Er zijn veel spa’s in de ongerepte natuur te vinden, waardoor u zich gegarandeerd één met de natuur voelt. De thermaalbaden van Bagni San Filippo worden tot de oudste thermaalbaden van de wereld gerekend! Voor een ontspannen vakantie is een bezoek aan deze plek zeker aan te bevelen!