Ontdek Italië

Gaat u met vakantie naar Italië dan vindt u hier handige informatie over reizen en toerisme in Italië. Praktische informatie over reizen met de auto, de leukste Italiaanse campings, streek- en regio-informatie en de beste bezienswaardigheden in Italië.

Vakantie aan de Adriatische kust

Boek een (luxe) vakantieresort of gewoon een tent op een camping aan de Adriatische kust van Italië. De Adriatische kust biedt zon, zee, strand en meer dan genoeg cultuur. Veel jongeren kiezen voor een vakantie op een camping bij Rimini. De badplaats Rimini is populair vanwege het uitgaansgelegenheden en de zandstranden. In Rimini is veel cultuur te zien. Bezoek bijvoorbeeld De Boog van Augustus, uit de eerste eeuw voor Christus, of Tempio Malatestiano uit de vijftiende eeuw en het Amfitheater uit de tweede eeuw. Maak een tripje naar het schiereiland Gargano. Hier vind je veel leuke plekjes die de moeite waard zijn, zoals de meren van Lesina en Vararo of de bergen Monte Calvo en Monte Spigno. Ligt de camping aan de Adriatische kust in de buurt van Bari ligt dan is dit een mooie bestemming voor een stedentrip. In de havenstad Bari ligt bijvoorbeeld de Basiliek van Sint-Nicolaas. De stoffelijke resten van de heilige die wij kennen als Sinterklaas worden hier bewaard.

Vakantie aan het Gardameer

Een groot en breed aanbod met campings vind je aan het Gardameer in Italië. Het Gardameer in Noord-Italië is het grootste meer van Italië en een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Italië. In het noorden van het Gardameer ben je dichtbij de Alpen.

Vakantie in Toscane

Een vakantie op een camping in Toscane kan prima in je eigen tent of een mobilhome. Het klimaat, het culturele erfgoed en de prachtige natuur zijn voor duizenden mensen reden om een camping in Toscane te boeken.

Vakantie aan de Italiaanse rivièra

De kleurrijke Italiaanse regio Ligurië wordt ook wel Bloemenrivièra genoemd. De Bloemenrivièra loopt van Frankrijk tot de Toscaanse kust. In de omgeving van de Bloemenrivèra liggen prachtige campings in de buurt van indrukwekkende kustplaatsjes en natuurgebieden. Een vakantie op een camping aan de Bloemenrivièra is ideaal voor een  zon-, zee- en strandvakantie.