Agriturismi: maak kennis met het écht Italië

Agriturismo is een uit het Italiaans samengesteld woord: agriculture en turismo. Een agriturismo is een boerderij of landbouwbedrijf dat ook als vakantieverblijf dient. U hebt tijdens uw verblijf nauw contact met de eigenaar van de boerderij (u eet bijvoorbeeld gezamelijk) en dit maakt dat het verblijven op een agriturismo een unieke ervaring is.

Maak kennis met de échte Italiaanse cultuur

Een vakantie op een agriturismo biedt u meestal veel rust en brengt u terug naar il tempo della natura (= het ritme van de natuur). Persoonlijkheid en gastvrijheid staan heel hoog in het vaandel bij gli agriturismi. Hierdoor komt u pas écht in aanraking met de Italiaanse cultuur terwijl u zich in een wonderschone natuur bevindt.

Agriturismo’s bieden vaak een tal van activiteiten aan, zoals een rondleiding door de wijnkelders (mocht u verblijven op een wijnboerderij), kookcursussen en paardrijden. Daarnaast is een cultuur- of kunsthistorische stad in Italië nooit heel ver weg. Het barst ervan in Italië!

Kamperen op een agriturismo

In Italië zijn er ongeveer negenduizend agriturismi en elk jaar komen er meer bij. De kwaliteit en luxe van een agriturismo kan varieren van eenvoudige bed & breakfast tot luxe villa’s en landhuizen. En natuurlijk kunt u op de meeste agriturismo’s uitstekend kamperen! Op CampingItalië vindt u een aantal agriturismi waar u perfect kunt kamperen en waar u zeker weten van la dolce vita Italiana zult genieten.