Kamperen in de Italiaanse bergen

De Italiaanse bergen zijn een ideale vakantiebestemming, zowel in de zomer als in de winter. U komt volledig tot rust en kunt genieten van de prachtige natuur en schone berglucht. Elk seizoen kunt u in de bergen leuke activiteiten ondernemen. Zo kunt u ’s winters heerlijk skiën en ’s zomers mooie bergwandelingen maken. Een camping in de bergen is de ideale camping voor sportieve kampeerders, maar ook voor rustzoekers. In dit artikel leest u over vijf mooie campings in de Italiaanse bergen.

1. Camping Cevedale

Camping Cevedale in Ossana, Trentino-Alto Adige is een mooie 2-sterrencamping. De omgeving van de camping is ontzettend groen en ligt 500 meter van het centrum van Fucine af. Het stadje is zeker een bezoek waard als u zich op Camping Cevedale bevindt. ’s Zomers kunt u in de omgeving van de camping mooie bergwandelingen maken en diverse riviersporten beoefenen. ’s Winters kunt u er aan wintersport doen. Er is een grote picknickplaats waar u kunt barbecueën. Voor kinderen is er een speeltuin en is er een animatieteam aanwezig. Op de camping is er een restaurant, bar, snackbar en pizzeria.

2. Camping Faè

Camping Faè in Madonna di Campiglio is een mooie 3-sterrencamping in Trentino-Alto Adige. De camping ligt op 1050 meter hoogte en ligt in het hart van Adamello-Brenta Natural Park. Het is zowel een wintercamping als een zomercamping. In de omgeving kunt u klimmen en mountainbikenen ’s winters kunt u er snowboarden, skiën en langlaufen. U kunt er uiteraard ook prachtig wandelen in het mooie natuurpark. Camping Faè is een rustige camping op een unieke bestemming.

3. Camping Tunnel

Camping Tunnel in Entroubles, Valle d’Aosta is een mooie camping dichtbij de Zwitserse grens. Op Camping Tunnel wordt u omringd door bergen van wel 3000 meter hoog. Het is de ideale camping voor de rustzoeker, maar ook voor de sportieveling. In de omgeving kunt u diverse sportieve activiteiten ondernemen. De camping ligt dichtbij het dorpje Entroubles, waar u onder andere restaurants, bars en een pizzeria vindt. De camping zelf heeft ook een restaurant en bar. Voor de kinderen is er een speeltuin. Camping Tunnel heeft 40 kampeerplaatsen en 3 huuraccommodaties.

4. Camping Val Rendena

Camping Val Rendena in de stad Trente (Trento-Alto Adige) is een kleinschalige camping met zwembad. De camping ligt aan een rivier en biedt 96 kampeerplaatsen. U kunt er ook verschillende huuraccommodaties huren. Er is een sportterrein en een speeltuin voor de kids. Als u boodschappen moet doen of wat campingspullen nodig heeft, kunt u terecht bij het winkeltje op de camping. Er is ook een restaurant, een snackbar en een pizzeria. De sportieve kampeerder kan mee doen aan excursieprogramma’s, begeleide wandeltochten en verschillende fietsroutes.

5. Camping Catinaccio Rosengarten

Camping Catinaccio Rosengarten in Pozza di Fassa is een heerlijk rustige camping in een zonovergoten omgeving in het hartje van de Dolomieten. De camping heeft maar negen kampeerplaatsen en vier huuraccommodaties. De camping Catinaccio Rosengarten ligt midden in de vallei, naast het dorpje Pozza di Fassa. Er zijn gloednieuwe sanitaire voorzieningen, zoals een typisch Italiaanse bar waar u de dag kunt starten met een heerlijk ontbijt en waar u elke dag verse melk en knapperig brood kunt bestellen. Voor de kinderen is er een kids club. Honden zijn welkom!