Kamperen in Campania

De regio Campania ligt in het zuiden van Italië. Door de Romeinen werd de regio ”het gelukkige land(schap)” (Campania Felix) genoemd. Misschien omdat de regio zo mooi is. Campania heeft namelijk één van de mooiste kustlijnen van Europa. In de regio bevinden zich meerdere bezienswaardigheden, die jaarlijks vele toeristen trekken. De regionale keuken is uitmuntend en het klimaat van Campania is ook erg fijn. Kortom, Campania is een geweldige kampeerbestemming!

Bezienswaardigheden in Campania

De regio Campania staat bekend om de overblijfselen van de stad Pompeii en de wonderschone costa d’Amalfi, de kust van Amalfi. Ook de vulkaan Vesuvius is een ware trekpleister in deze regio.
Van Pompeii heeft u vast wel eens gehoord. Het is een Romeinse stad die in de oudheid door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius onder het as bedolven raakte, wel zo’n 700 jaar voor Christus. Deze stad is uitgegraven en is vandaag één van ’s werelds grootste en best bewaarde monumenten uit de Romeinse tijd. Als u dit monument wilt bezoeken, kunt u een excursie doen. Er is een zomer- en een winterexcursie mogelijk. Het verschil tussen de twee is het feit dat u ’s zomers een wandeling over de vulkaan Vesuvius kunt maken, en ’s winters een tour krijgt door het archeologische museum van Napels. Hier vindt u meer informatie over de tours. Camping Villagio Santa Fortunata ligt het dichtst bij het monument van Pompeii en de Vesuvius vulkaan.

De kust van Amalfi staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de maanden februari tot en met oktober kleurt de kustlijn prachtig geel door de vele citroenbomen die rond die tijd in volle bloei staan. De dorpjes die langs de kust van Amalfi liggen zijn allemaal even prachtig. De meesten zijn vrij toeristisch, maar er zijn ook dorpjes die bijna geen toeristen zien.
De kust van Amalfi is vernoemd naar het stadje Amalfi. Het is een doolhof van smalle straatjes, mooie tuinen en trappetjes. U vindt er goede restaurants en het uitzicht vanuit het hele dorp over de azuurblauwe zee ik werkelijk adembenemend.

Dan is er nog het eiland Capri, gelegen in de baai van Napels. Het is een schitterend eiland, met een mooie natuur en ’s avonds prachtige zonsondergangen. Een bekende trekpleister op Capri is de grotta azzurra, de blauwe grot. U kunt de grot met een roeibootje bezoeken of lopend. Het water veroorzaakt een mooi lichtspel dat bijna magisch lijkt.
Capri is voor veel beroemdheden ook een geliefde bestemming, dus wellicht spot u op dit eiland wel een celebrity!

Napels in Campania

Napels is de hoofdstad van Campania en bestond al lang voordat Rome gesticht werd. De ligging aan zee heeft ervoor gezorgd dat Napels een belangrijke havenstad is geworden. De stad is bekend om de pizza Margherita, de pizza Marinara en de sterke espresso’s met veel suiker. Het is een stad dat veel armoede kent/gekend heeft, maar sinds het nieuwe stadsbestuur gaat het veel beter met de stad. Napels trekt tegenwoordig steeds meer toeristen aan en dat is niet zo gek ook, want het is een prachtige stad. Een stad waar je het ”échte” Italië nog kunt beleven. Met waslijnen die uit het raam hangen, authentieke pizza’s en het typisch Italiaanse straatbeeld.

De regio Campania heeft u veel te bieden: prachtige dorpen en steden, veel cultuur en een prachtige natuur. De regio biedt tal van mogelijkheden om dagjes uit te gaan, maar relaxen aan een spiaggia (strand) of bij het zwembad van de camping is ook niet mis dankzij het prachtige klimaat. In Campania zal u hoe dan ook een fijne vakantie beleven!