Vakantie aan de Bloemenrivièra

Bloemenrivièra is ideaal voor een  zon-, zee- en strandvakantie

De kleurrijke Italiaanse regio Ligurië wordt ook wel Bloemenrivièra genoemd. De Bloemenrivièra loopt van Frankrijk tot de Toscaanse kust. In de omgeving van de Bloemenrivèra liggen prachtige campings in de buurt van indrukwekkende kustplaatsjes en natuurgebieden. Een vakantie op een camping aan de Bloemenrivièra is ideaal voor een  zon-, zee- en strandvakantie.

Schilderachtige dorpjes

Vanaf de camping aan de Bloemenrivèra kunt u gemakkelijk naar de prachtige stranden om lekker te zonnen en te zwemmen in zee. De cultuur liefhebbers kunnen uitstapjes maken naar een van de leuke kustplaatsjes, zoals de stad Genua, het plaatsje Albenga of de vijf authentieke Italiaanse dorpen Cinque Terre (UNESCO). De dorpjes liggen in een nationaal natuurpark en zijn met elkaar verbonden doodmiddel van een prachtige wandelroute; de Sentiero Azzurro. Geniet van de prachtige natuur en uitzichten! Naast deze unieke dorpjes is ook het mondaine schiereiland Portofino een bezoek waard.

Eten en drinken Bloemenrivièra

Op culinair gebied is de Bloemenrivièra ook een aanrader. Heerlijke streekgerechten, zoals pesto en focaccia worden geserveerd in de sfeervolle restaurantjes en zijn in de winkels verkijgbaar. Maak kennis met de Ligurische keuken en proef de gevulde groentes, hartige taarten en lokale toetjes.